هزاره گرايان مسيحي آرامش اورشليم را تهديد مي کنند



اشاره: اخبار و آيات وارده در کتب مقدس (انجيل، تورات، قرآن)، تفاسير عرضه شده مؤمنان به اديان، پيشگوئيهاي بسياري از رهبانان و خلوت گزيدگان درباره وقايع آينده و آخرالزمان (بويژه آنچه که درباره آخرين دهه قرن بيستم ذکر شده) اذهان بسياري از مردم جهان را به خود مشغول داشته است.

صرف نظر از آنچه که درباره آخرالزمان و ظهور منجي موعود در ميان منابع اسلامي آمده، اين گرايش و توجه فراگير از نظر خبري قابل توجه همه روزنامه نگاران و کساني است که مسايل انساني و اجتماعي را همواره تحت نظر دارند.

مجله «فيگارو» چاپ فرانسه در پنجم ژانويه 1999، در شماره 16919 خود مطلبي را منتشر ساخته که در مجله ترجمان سال چهارم، شماره نهم، صفحه 15 منتشر شده است.

بي مناسبت نديديم ضمن تشکر از دست اندرکاران اين مجله، موعوديان عزيز را از اين مقوله که به نوعي رويارويي غرب و صهيونيسم با پديده «منجي گرايي » است، مطلع کنيم. با هم مي خوانيم:

در سپيده دم آخرين سال هزاره جاري، يک دسته از زايران «اورشليم » براي مقامات اسراييل مشکل آفرين شده اند. آنان که به ميعادگاه خود با مسيح آمده اند، قصد دارند اين شهر مقدس را تنها از طريق پيوستن به خداي خودشان، ترک کنند.

يکشنبه شب، در حومه آرام اورشليم، براي نخستين بار چهارده نفر جهانگرد آمريکايي دستگير شدند. اين جهانگردان شامل هشت نفر بزرگسال به همراه شش فرزند خود بوده اند که از زمان ورودشان در اوايل ماه اکتبر تحت مراقبت شديد قرار داشتند. آنها پس از فروش کليه اموال خود، شهر «دنور» در ايالت «کلورادو» را بدون برجاي گذاشتن هيچ نشاني ترک کرده بودند. آنها که اعضاي يک فرقه متعصب مسيحي هستند، قصد داشتند که پايان دنيا را از نزديک و بدون واسطه شاهد باشند و در صورت لزوم اندکي به آن سرعت بخشند.

آنها از مرشد و رهبر خودشان فرمان مي گرفتند. او مردي 44 ساله است و قبلا به کار حسابداري مشغول بوده و اخيرا به پيشگويي روي آورده است. بر اساس پيشگوييهاي او شهر دنور بايد روز دهم اکتبر گذشته بر اثر يک زلزله سهمگين از روي نقشه جغرافيا محو مي شد، اما اين واقعه هرگز رخ نداد. ولي با وجود اين از اعتبار پيشگويي بعدي او نکاست. اين که بايد در روزهاي واپسين ماه دسامبر1999 در شهر اورشليم با مرگي فجيع مرد تا سه روز بعد دوباره زنده شد... او يارانش را دعوت کرده بود تا او را در اين سفر، لااقل در اولين مرحله اش همراهي کنند.

براي جلب اطمينان و قانع کردن يارانش چه دستاويزي محکمتر از روايات مربوط به آخرالزمان را مي توان يافت؟ يکي از مسؤولين پليس در اين باره مي گويد: آنها قصد داشتند در واپسين روزهاي سال 1999 دست به اعمال بسيار خشونت آميز در خيابانهاي اورشليم بزنند تا مسير ظهور دوباره حضرت مسيح را هموارتر کنند. باور داشتن به عقيده اي جرم نيست اما فتنه انگيزي چرا. يازده تن از اين چهارده نفر از کشور اخراج شده اند و سه نفر ديگر براي تکميل تحقيقات همچنان دربازداشت به سر مي برند.

کابوسي هراس انگيز

اسراييل با شدت عمل کامل در مقابل چنين رفتارهايي واکنش نشان مي دهد. يک نيروي ويژه متشکل از محققين جنايي، ماموران ضدجاسوسي و ماموران سازمان اطلاعاتي موساد تشکيل شده است تا مسيح هاي دروغين را از ميان چهار ميليون زايري که از حالا تا سال 2001 به سرزمين مقدس مي آيند به دام بيندازند. مسيح هاي دروغين که رؤياهاي فاجعه باري در سر دارند: خودکشي هاي جمعي، حمله به اماکن مقدس و خيل عظيم خارجياني که تا در اين زمان به اورشليم مي آيند. آيا اورشليم ميعادگاه «شيفتگان و ديوانگان خدا» است؟

سازمانهاي اطلاعاتي برآورد مي کنند که حدود صد نفر «هزاره گرا» در حوالي «کوه زيتون » آخرالزمان و يا ظهور حضرت مسيح، عليه السلام، را انتظار مي کشند. اغلب آنها مثل ديويد آمريکايي که از چهار سال پيش انتظار مي کشد، چهره و رفتار زاهد مآبانه دارند. برخي ديگر نيز مثل يک جهانگردي که براي انجام رسالت تخريب مسجدالاقصي (سومين مکان مقدس مسلمانان) به اورشليم آمده بود، به محض رسيدن به فرودگاه اين شهر دستگير و بازگردانده شده اند.

تعيين ماهيت و بزرگي چنين خطري بسيار پيچيده و مشکل است. بد نيست بدانيم که ظاهرا شماري مسيحيان متعصب به اورشليم آمده اند که تعدادشان چهار برابر چهارده نفري است که روز يکشنبه دستگير شدند. اينان از تسهيلات مالي و امنيتي نيز برخوردار هستند. سه ميليون دلار پول و جابه جايي محل اقامت. هنوز نشاني از رهبر اين گروه به دست نيامده است، شخصي که قادر است تندروهايي نظير آنچه فرقه «واکو» به رهبري «ديويد کورش » به وجود آورده بود را دوباره بيافريند.

يک کارشناس مي گويد: ما اطلاعات کافي در مورد همه اين فرقه ها نداريم، ما تازه در حال آشنا شدن با اين پديده هستيم.

تاثير احساسات تندرويانه

اورشليم همواره شاهد زايران و مسافراني است که تحت تاثير هيجانات و احساسات سه دين توحيدي (يهوديت، مسيحيت و اسلام) قرار مي گيرند و تسليم اين احساسات مي شوند. بيمارستان «کفرشائول » در زمينه معالجه بيماران رواني که به خاطر تاثير فضاي ديني اورشليم مريض شده اند، تخصص و مهارت يافته است، اين بيماري رواني که اغلب موقتي است باعث مي شود که افراد خيال کنند يکي از پيامبران يهودي، مسيحي يا اسلام هستند (موسي، عيسي، محمد) اما پديده هزاره گرايان يک معضل جديد هستند و با بيماري رواني شايع قبلي، که معروف به «سندروم اورشليم » است، بسيار متفاوت است.

در روزهاي آخر ماه دسامبر گروهي از کارشناسان در چارچوب تحقيقي با عنوان پرطمطراق جهانگردي و آسيب شناسي رواني به مطالعه در اين مورد پرداختند.

اکنون ظهور مسيح هاي دروغين که فوجهاي مردم را برمي انگيزانند، آيين هاي تازه به وجود مي آوردند و براي اين آيينها شروع به تبليغ و عضوگيري مي کنند و نيز خشونتهاي مذهبي ناشي از اين نوع رفتار مي تواند مخاطرات متعددي را به وجود آورد. «ريچارد لاندز»، استاد تاريخ قرون وسطي در دانشگاه «بوستون »، معتقد است که واقعه سال 1033 ميلادي ممکن است دوباره تکرار شود، واقعه اي که در جريان آن گروههايي از مسيحيان به اورشليم هجوم آوردند و از بازگشت به سرزمينهاي خود امتناع ورزيدند.

«يائير بار - ايل »، روانپزشک و رييس پيشين بيمارستان کفرشائول، اظهار مي کند، اورشليم به مانند يک مکان محبوب براي انواع مختلف مکاتب عرفاني دنيا محسوب مي شود. اما بايد کاري کرد تا مناديان آخرالزمان آرامش و امنيت اين شهر را بر هم نزنند.

يکشنبه شب، در حومه آرام اورشليم، براي نخستين بار چهارده نفر جهانگرد آمريکايي دستگير شدند. آنها که اعضاي يک فرقه متعصب مسيحي هستند، قصد داشتند که پايان دنيا را از نزديک و بدون واسطه شاهد باشند و در صورت لزوم اندکي به آن سرعت بخشند.

سازمانهاي اطلاعاتي برآورد مي کنند که حدود صد نفر «هزاره گرا» در حوالي «کوه زيتون » آخرالزمان و يا ظهور حضرت مسيح، عليه السلام، را انتظار مي کشند.

اعضاي يک گروه مسيحي انگليسي که به بازگشت حضرت مسيح، عليه السلام، اعتقاد دارند، يک دوربين مخفي در اطراف مسجدالاقصي نصب کرده اند تا تصوير بازگشت آن حضرت را ضبط کنند زيرا معتقدند آن حضرت سوار بر ابر از آسمان به زمين باز مي گردد. روزنامه الشرق الاوسط به نقل از «کريستين دارج » ناظر گروه مذکور در انگليس نوشت: اين دوربين با موافقت شهرداري قدس در اين مکان مخفي نصب شده تا تندروهاي يهودي نتوانند به مکان آن پي ببرند. وي گفته است اين دوربين بسيار دقيق بطور 24 ساعته از دروازه شرقي قدس که محل ورود مسيح است تصويربرداري مي کند و اين تصاوير به هنگام ظهور وي به گيرنده هاي اينترنت منتقل مي شوند. دارج زماني مشخص براي ظهور حضرت مسيح اعلام نکرده لکن گفت زمان اين رويداد نزديک است.

روزنامه جمهوري اسلامي، يکشنبه 9/3/78، ص 2.