حضرت مهدي (ع) فروغ تابان ولايت



در اين اثر که مشتمل بر سيصد و پنجاه صفحه است مطالبي در زمينه معارف امام زمان، عليه السلام، در طي هشت فصل به شرح ذيل ارايه شده است.



فصل اول: پدر و مادر و ولادت حضرت مهدي، عليه السلام:

تحت اين عنوان مسايلي نظير نسب و نام و کنيه و مشخصات و شمايل امام، عليه السلام، به همراه حوادث قبل و بعد از ميلاد آن حضرت در ضمن تقريبا بيست صفحه مورد بررسي قرار گرفته است.



فصل دوم: غيبت صغري و کبري:

در اين فصل ضمن تقسيم دوران زندگي آن حضرت به سه دوره کودکي - دوره غيبت صغري و غيبت کبري در هر مورد مطالب مختصري بيان مي شود و سپس در زمينه ولايت فقيه و اشکالاتي که بر آن شده است مباحثي ارايه شده. در ادامه به اين پرسش کلي که آيا قيام قبل از ظهور مهدي، عليه السلام، جايز است يا نه؟ جواب داده مي شود.



فصل سوم: پاسخ به بيست و هفت سؤال:

در اين قسمت براي سؤالاتي چون:

1- فايده غيبت طولاني چيست؟

2- اقامتگاه حضرت مهدي کجاست؟

3- نشانه هاي ظهور چيست؟

4- مساله طول عمر امام، عليه السلام، چگونه بايد حل کرد؟

5- رجعت چيست؟

6- شخص پنج ساله چگونه امام مردم مي شود؟

7- آيا قيام مهدي، عليه السلام، مسلحانه است؟

و... با اختصار پاسخ داده شده است.



فصل چهارم: انتظار يا زمينه سازي:

ضمن پاسخ به اين سؤال که آيا انجام کار سازنده و مثبت منافات با اين مطلب که امام، عليه السلام، پس از پر شدن زمين از جور و فساد ظهور خواهند کرد پيدا نمي کند؟ در ادامه از اموري چون: جاذبه قرآن و حقانيت اسلام و استقامت و شجاعت و زهد و رعايت حقوق و اخلاق و تعاون و اتحاد مسلمانان و... به عنوان عوامل مهم زمينه سازي ياد مي شود سپس در بخش دوم اين فصل به عناصر اصلي برنامه ريزي قيام و ظهور اشاره مي شود که از جمله آنهاست:

1- هدفداري 2- اخلاص 3- مانع شناسي 4- توجه به جهاني بودن و...



فصل پنجم: ويژگيهاي ياران مهدي، عليه السلام:

ابتدا به ويژگيهاي کلي ياران آن حضرت در قرآن و حديث اشاره مي گردد و آنگاه مطالبي در زمينه سيصد و سيزده نفر از ياران مخصوص امام، عليه السلام، که چه صفاتي دارند و از چه مناطقي هستند و آيا در بين آنها زن هم وجود دارد يا نه؟ ارايه مي شود و پايان اين قسمت بحثي هم در زمينه چگونگي امدادهاي غيبي به چشم مي خورد.



فصل ششم: ديدارکنندگان امام مهدي، عليه السلام، در غيبت کبري:

به شرح حکايات بعضي از کساني که موفق به ديدار حضرت در دوره غيبت کبري شده اند پرداخته است.



فصل هفتم: حکومت درخشان امام مهدي، عليه السلام:

به شرح ويژگيهاي حکومت امام، عليه السلام، پس از ظهور و دستاوردهاي مختلف آن از نظر سياسي، اجتماعي، فرهنگي، اختصاصي مي پردازد. در ادامه بحثي هم در زمينه توجه امام، عليه السلام، به شهرهاي مکه، کوفه، قم آورده شده است.



فصل هشتم: خودسازي و پاکسازي در عصر غيبت مهدي، عليه السلام:

در اين بخش به عمده وظايف شيعيان در دوره غيبت اشاره مي گردد تا هر کس از طريق آنها به فراهم شدن زمينه ظهور کمک نمايد که از جمله اين وظايف است:



- خودسازي، - رعايت حقوق برادران، - ايستادگي در مقابل سختيها و آزمايشها، - معرفت پيدا کردن به امام زمان، عليه السلام، و اطاعت از او، - توجه به شناخت قرآن و اجراي آن، - انجام وظايف ديني بويژه توجه به جمعه و جماعات و...



مؤلف محترم با استفاده از روايات و آيات و تلفيق مناسب آن دو با اسناد تاريخي، با قلمي روان در هر يک از فصلها مطالبي را ارايه کرده است که در اينجا جهت آشنايي بيشتر با سبک نگارش وي متن يک پرسش و پاسخ را ذکر مي کنيم:



آيا قيام مهدي، عليه السلام، مسلحانه است؟ پاسخ: امام قائم، عليه السلام، همچون پيامبر اسلام، صلي الله عليه وآله، نخست اعلان دعوت مي کنند و در آغاز ظهور پيامشان را به جهانيان مي رسانند. در اين ميان عده اي دعوتش را مي پذيرند ولي عده ديگري کارشکني و توطئه گري کرده و به مخالفت برمي خيزند. امام، عليه السلام، در برابر اينها قيام مسلحانه مي کنند. امام جواد، عليه السلام، در اين زمينه مي فرمايند: سيصد و سيزده نفر از ياران امام قائم، عليه السلام، به خدمتش در مکه مي رسند. حضرت دعوتش را به جهانيان آشکار مي سازد و وقتي که اين تعداد به صدهزار نفر رسيد به اذن خداوند متعال قيام مسلحانه مي کند.