دانش پيري شناسي


در حدود 300 سال پيش شاخه جديدي از زيست شناسي به نام پيري شناسي به وجود آمد. هدف اين دانش بررسي و شناخت علمي عوامل پيري و راههاي مبارزه با آن مي باشد:

علل پيري:

دکتر گيلورد هاورز آلماني در کتاب پر ارج خود گذرنامه براي يک زندگي نوين نظريه دهها دانشمند روسي، انگليسي، فرانسوي، اتريشي و... را در مورد علل پيري و راههاي درمان آن نقل کرده، اضافه مي کند: من عقيده دارم که پيري از کيفيت تغذيه شروع مي شود و دانشمنداني که در سراسر جهان درباره موضوع طول عمر مطالعه و آزمايش مي کنند هزاران دليل محکم بر اثبات اين ادعا اقامه نموده اند و نتيجه گرفته اند که سرچشمه جواني به يک تغذيه خوب و يا يک غذاي کامل بستگي دارد. چنانکه دکتر هانري شرمان استاد دانشگاه کلمبيا در آکادمي پزشکان نيويورک اظهار داشت: دسته اي از غذاهاي لذيذ مي توانند عمر انساني را دراز کنند و هر کس اين غذاها را مصرف نمايد مي تواند تا پايان عمر طولاني خود به سلامت زندگي کرده، مظهر فعاليت و اعمال مفيد گردد. [1] روزنامه الثوره اقوال پزشکان مشهور جهان را در مورد علل پيري گرد آورده، به طور جداگانه نقل مي کند و در پايان نتيجه مي گيرد



[ صفحه 41]



که: پيري بر حسب طب جديد معلول سه عامل است:

1 - بيماريهاي مزمن، مانند بيماريهاي معدي و بيماريهاي سوء تغذيه.

2 - حالات رواني و انفعالات نفساني که نشاط و شادابي را نابود مي کند، و سلولهاي حياتي را از بين مي برد.

3 - عوامل خارجي، مانند محيط زيست، آب و هوا سرما و گرما و رطوبت. [2] دانشمند معروف روسي ايليا مچنيکوف دليل پيري و مرگ زودرس را مسموميت ياخته ها و بافتهاي بدن از سموم ترشح شده توسط باکتريهاي روده تصور مي کند. روزانه بطور تخمين 130 تريليون ميکرب در روده فراخ متولد مي شود، البته بسياري از آنها زياني به بدن نمي رسانند ولي برخي از آنها سمي هستند. اين ميکربها بدن را از داخل توسط سمهائي که توليد مي کنند مسموم مي سازند و احتمالا ياخته ها و بافتهاي سازنده بدن، در اثر اين سموم به پيري زودرس دچار مي شوند. [3] فرضيه هاي ديگري نيز در مورد علل پيري ابراز شده است:

1 - پيري در اثر دگرگونيهاي مواد ژنتيک سلولهاست که با گذشت زمان مولکولهاي (دي. ان. ا) از رسانيدن فرمانها و گزارشها به



[ صفحه 42]



سلولها ناتوان مي گردند و پيري فرا مي رسد.

2 - با ازدياد سن، موادي چون ليپوفيشين در سلولها رسوب مي کنند و چون راهي براي خروج ندارند پيري را پيش مي آورند.

3 - جذب و دريافت تشعشعات با اختلالي که در هسته سلولها ايجاد مي کند، پيري را به ارمغان مي آورد. [4] .

معالجه پيري:

جرونتولوژيست ها پس از شناخت علل پيري به اين نتيجه رسيده اند که مي توان براي سالهاي متمادي پيري را به عقب انداخت. طرفداران شيوه غذائي معروف به برنامه 2100 معتقدند که با به کار بستن اين رژيم غذائي بر ميانگين عمر انسان 20 سال افزوده خواهد شد و آثار پيري 20 سال ديرتر خودنمائي خواهد کرد. [5] يک دکتر سوئدي مي گويد: پيري از آن جهت حاصل مي شود که مولکولهائي از پروتئين با سلولهاي بدن گير کرده، آنها را کم کم از کار باز مي دارند و موجب مرگ مي شوند. دکتر نامبرده در جستجوي کشف ماده ايست که اين گير را بگسلد و دستگاه بدن را از نوبه راه اندازد و به اين ترتيب دوره پيري را از بين ببرد. در آزمايشگاهها موفق شده اند که مدت نشاط جواني بعضي حيوانات را با افزودن ويتامين ب 6 و اسيدنوکلئيک و



[ صفحه 43]



اسيد پانتونکسيک در غذاي آنها بيش از 46 در صد افزايش دهند. زيست شناس معروف روسي فيلاتف اميدوار است که بتواند دوران پيري را بوسيله استفاده از نسوج فاسد از بين ببرد، چه اين نسوج قدرت عجيبي دارند و مي توانند مانند کود زراعتي مزرعه بدن را حاصلخيز سازند. [6] مچنيکوف معتقد است که پيري انسان يک بيماري است که بايد مانند ساير بيماريها مورد مداوا قرار گيرد. [7] پروفسور آصلان داروئي از ترکيبات نوکائين کشف کرده که روي سلولهاي بدن انسان تاثير خاصي دارد و آن را جوان مي کند و طبعا عمر خود را از سر مي گيرد و چون پيري چيزي جز فرسودگي سلولهاي بدن نيست به اين وسيله درمان مي شود. [8] .


پاورقي

[1] گذرنامه براي يک زندگي نوين، ص 21.

[2] الثوره، سال اول ش 94.

[3] مجله دانشمند، سال 6 ش 1 ص 44.

[4] اولين دانشگاه و آخرين پيامبر ج 2 ص 206.

[5] راز طول عمر، ص 163.

[6] سالنامه شهرت، سال 1342 ص 289.

[7] مجله دانشمند، سال 4 ش 4.

[8] جرايد کشور به تاريخ 10 و 11 آذر ماه 38.