پيراهن حضرت مهدي


در روايات فراواني گفته شده برخي از ميراث پيامبر اکرم صلي الله عليه وآله و ائمه اطهارعليهم السلام نزد حضرت مهدي عليه السلام است. از جمله آنها پيراهن پيامبرصلي الله عليه وآله است:

يعقوب بن شعيب از امام صادق عليه السلام روايت کرده که آن حضرت فرمود:

«آيا پيراهن قائم را که با [بر تن داشتن] آن قيام کند، نشانت ندهم؟ عرض کردم: چرا... پس [آن حضرت] جعبه اي را خواست و آن را گشود و از آن پيراهن کرباسي را بيرون آورد. آن را باز کرد (يا روي زمين پهن کرد). ناگاه ديدم در آستين چپ آن، خون مشاهده مي شود (خون آلود است). سپس فرمود: اين پيراهن رسول خداصلي الله عليه وآله است؛ روزي که دندان هاي پيشين آن حضرت ضربه ديد، آن را بر تن داشت و قائم در اين پيراهن قيام خواهد کرد. [راوي گويد:] من آن خون را بوسيدم و بر روي خويش نهادم (به صورت خود ماليدم). سپس امام صادق عليه السلام آن را در هم پيچيد و برداشت». [1] .

همچنين ابوبصير از حضرت صادق عليه السلام چنين نقل کرده است: «...يَکُونُ عَلَيهِ قَمِيصُ رَسُولِ اللهِ صلي الله عليه وآله الَّذِي عَلَيْهِ يَومَ اُحُدٍ...» [2] ؛ «... پيراهن رسول خداصلي الله عليه وآله که در روز احد به تن داشت، بر تن او است...».

البته در برخي روايات نيز لباس حضرت مهدي عليه السلام همان لباس حضرت علي عليه السلام بيان شده است.

حماد بن عثمان مي گويد: در خدمت امام صادق عليه السلام بودم که مردي به آن حضرت عرض کرد: خداوند به صلاحت دارد! شما فرموديد که علي بن ابيطالب عليه السلام لباس خشن به تن مي کرد؛ پيراهن چهار درهمي مي پوشيد و امثال اين ها، در حالي که مي بينم شما خود جامه اي نيکو پوشيده ايد!

حماد مي گويد: حضرت به او فرمود: «علي بن ابيطالب عليه السلام آن لباس ها را در زماني مي پوشيد که عيب نبود. اگر چنان لباس هايي را امروز مي پوشيد موجب شهرت او مي شد.

امام صادق عليه السلام در اين باره فرموده است:

«فَخَيرُ لِباسِ کُلِّ زَمانٍ لِباسُ اَهْلِهِ غَيرَ اَنَّ قائِمَنا اَهلَ البَيْتِ اِذَا قَامَ لَبِسَ ثِيابَ عَليٍّ وَسَارَ بِسيرةِ عَليّ عليه السلام» [3] ؛ «پس بهترين لباس هر زماني، لباس اهل آن زمان است؛ ولي هنگامي که قائم ما اهل بيت قيام کرد، لباس علي عليه السلام را بر تن کرده و به روش آن حضرت عمل خواهد کرد».


پاورقي

[1] الغيبة، ص 243، ح 42.

[2] همان، ص 307، باب 19، ح 2.

[3] الکافي، ج 1، ص 411، ح 4.