بازگشت

گروه: مهدويت
 
 
مرکز پاسخگو:فرهنگ ومعارف قرآن
موضوع اصلي:مهدويت
موضوع فرعي:مهدويت
سؤال:راه افزايش عشق به امام زمانغ و ارتباط با آن حضرت چيست؟


جواب:

الف ـ افزايش عشق و محبت نسبت به آن حضرت

1. امام زمانغ، حجت زندة خداوند در ميان انسانها بوده، كاملترين و با فضيلتترين مخلوقات است. او تنها فرد از سلسله جانشينان الهي است كه پس از پيامبر بزرگوار و يازده امام معصوم:، به عنوان نمايندة آنان ميباشد. عُصارة همة كرامتها و ارزشهاي انساني است. عاليترين شاخصههاي كمال انساني در وجود مقدس ايشان جمع شده است. انسان كه در تكاپوي يافتن بهترين راه براي بارور ساختن استعدادهاي كمالطلبي در خود بوده تشنة رهيابي به مقصدهاي متعالي است، بديهي است كه آسانترين شيوة رسيدن به آن و جهت دادن صحيح به رفتارهاي خود، همآهنگ ساختن آنها با آيينة تمامنماي انسان كامل است و اساساً فلسفه امامت در ساختار اعتقادي شيعه، همين است. امام، نه صرفاً يك سخنگوي راه هدايت، بلكه عامل رساندن انسان به فضاي ملكوتي هدايت است. در وجود امام، سازوكارهاي هدايت، عينيت پيدا كرده و او نه فقط ترسيمگر خط هدايت، بلكه رساننده عمل انسان به منزلگاه هدايت و كمال است. انسان كه در درونش، آتش كمالجويي شعلهور است، بايد اين باور را همواره سويهاي دل خود قرار دهد كه كاملترين موجودات و مخلوقات خداوند، زنده و حاضر در ميان ما است از اين رو، سراسيمه و با تب و تاب، مؤلفههاي شخصيتي آن معصوم را هر چه بيشتر بشناسد آن گوهري كه در وجودش، همة عناصر كمال، عينيت يافته است. اگر ما او را بيشتر بشناسيم، بيشتر رو به سويش خواهيم داشت و در دل و جانمان مأويَ خواهد گزيد.

ب ـ افزايش ارتباط

افزون بر، عنصر شناخت كه در قسمت اوّل پاسخ بدان اشاره گرديد محزون بودن براي حضرت به دليل غربت و تنهايي او از ميان مردم، انتظار فرج، دعا جهت حفظ آن وجود مقدّس، صدقه دادن براي سلامتي وي، متوسّل شدن به ايشان، در گرداب گناه و فساد نلغزيدن و پاك نگهداشتن خود و... از جمله راهكارهاي افزايش ارتباط با وليعصر، امام زمانغ ميباشد.

از قرآن كريم نيز استفاده ميشود كه وظيفه ما اظهار دوستي و مودّت اهلبيت پيامبر: است: قُل لآ َّ أَسْ ?‹َلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْرًا إِلآالْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبَيَ(شوري،23) بگو من هيچ پاداشي از شما بر رسالتم درخواست نميكنم، جز دوست داشتن نزديكانم ]=اهلبيتم[.. در كتاب شريف اصول كافي از امام باقر7 روايتي نقل شده است كه منظور از قُربيَ در آيه شريفة ياد شده ائمه: ميباشند(الميزان، علامه طباطبايي، ج 18، ص 51.)با توجه به چنين تفسيري، سفارش آيه شريفة فوق آن است كه ما دوستي و عشق و محبت خود را به اهلبيت افزون كنيم، و حتّي اجر و مزد رسالت سنگين پيامبر9 را همين مسئله قرار داده است. روشن است راه افزايش اين عشق و محبت، گرچه به صورت آيهاي مستقل و صريح در قرآن نيامده است امّا از روايات معصومين: استفاده ميشود كه راه كلّي آن، حركت در مسير جهتگيريها و عمل كردن به دستورات آنها است. همانگونه كه اشاره شد، ترك كارهاي حرام، تقويت معنويّت، خدمت به مردم، دعا در حق آن حضرت و متوسّل شدن به ايشان، و خواندن دعاهاي مربوط به آن وجود مقدس كه يكي از آنها زيارتنامة مخصوص عصر جمعه ميباشد كه در كتاب شريف مفاتيحالجنان آمده است.