مسيحيان صهيونيست جديد آمريکا




لابي يهود تاکنون به عنوان عاملي نفوذي، مؤثر و قوي بر سياست خارجي آمريکا به حساب آمده اما استفان ساکيور خبرنگار بي.بي.سي در واشنگتن آشکار مي سازد که اسرائيل هواداران جديدي در ميان مسيحيان آمريکا پيدا کرده است:

از 11 سپتامبر به بعد، حمايت از اسرائيل به طور گسترده در ميان آمريکاييها گسترش يافته به طوري که عده زيادي، کشمکش در خاورميانه را خط مقدم جنگ آمريکا با ترور مي دانند.

پيوستن به گروههاي تشکيل شده از لابي هاي يهودي در آمريکا پديده اي جديد به نام صهيونيسم مسيحي را به وجود آورده است. مي توان تخمين زد که در آمريکا حدود 40 ميليون مسيحي محافظه کار وجود دارد که ممکن است اين افراد در موقعيتي قرار گيرند تا بتوانند تأثيري بي سابقه در حمايت از اسرائيل داشته باشند.

در کليساي کورنراستون تگزاس پنج هزار نفر از عبادت کنندگان مسيحي در حمايت از اسرائيل به هلهله و تشويق مي پردازند. رهبر آنها پاستور جان هاگي مي گويد: »اورشليم پايتخت ابدي کشور يهود است نه از زمان کمپ ديويد بلکه از زمان شاه ديويد.«

چهره هاي ارشد سياسي مقيم اسرائيل حاضران کليسا را مورد خطاب قرار دادند که در ميان آنها نخست وزير سابق، بنيامين نتانياهو نيز به چشم مي خورد.

کليساي کورنراستون بدون ترديد، کليسايي منحصر به فرد در آمريکا به شمار مي رود. گري بوئر، جمهوريخواه فعال مي گويد: »حمايت از اسرائيل از طرف محافظه کاران مسيحي در حال رشد و گسترش است.«



هم پيمانان جديد

اين جنبش جديد اتحادي را با سازمانهاي يهودي آمريکا به وجود مي آورد. آنها بر فعاليتهاي اجتماعي اساسي که توسط حامياني چون »نچام سگال« تقويت شده تکيه مي کنند. سگال صاحب بزرگ ترين مرکز راديويي يهودي به نام (jm in the AM) لحظات يهودي در صبحگاه است. او دائماً اين شعار را به شنوندگان خود القا مي کند که در حمايت از اسرائيل تلاش کنند.

شناخته شده ترين گروه اسرائيل ايپاک (Aipac) نام دارد که نام اختصاري کميته آمريکايي - اسرائيلي امور اجتماعي است. ارزيابيها نشان مي دهد که اين گروه يکي از 5 گروه عالي تأثير گذار در امور اجتماعي در واشنگتن است.

جي جي گلدبرگ (J.J GOLDBERG) سردبير روزنامه يهودي فوروارد(fordward) مي گويد: »ايپاک تأثير زيادي بر سياست خارجي دارد. آنها سخت تلاش مي کنند تا مطمئن شوند آمريکا به عقايد اسرائيل در مورد جهان و خاورميانه جامه عمل مي پوشاند. »ايپاک« معتقد است که نقش عمده اش فراهم آوردن اخبار و تکذيب نمودن است. اين عمل بر سياستمداران فشار وارد مي کند تا از اسرائيل حمايت کنند.«

در مقابل گروههاي هوادار فلسطين مي گويند جنگ سختي را براي به گوش رساندن صداي خود در پيش دارند. خالد توراني از گروه مسلمانان آمريکايي طرفدار بيت المقدس مي گويد: لابيهاي طرفدار اسرائيل داراي پايه ريزي وسازماندهي بهتري هستند.«



آيا سياست امريکا تحت تأثير قرار مي گيرد؟

بعضي از فعالان چپ گرا مانند ام.جي روسنبرگ M.J) (rosenberg از وزارت سياست اسرائيل نگران اتحادي تازه بين يهوديان و محافظه کاران مسيحي هستند. آنها نگرانند که اين اتحاد بر توانايي جرج دبليوبوش در ميانجي گري بين اسرائيليها و فلسطينيها تأثيرگذار باشد. او مي گويد: »اين اتحاد فراتر از زيان و خسارت است. اين عاملي وحشت زاست.«

اما رابرت وکسر (Robert wexer) از اعضاي کنگره اين عقيده را که حاميان اسرائيل سياست آمريکا در خاورميانه را تحت تأثير قرار مي دهند به استهزا گرفته و مي گويد: »آمريکا از اسرائيل حمايت مي کند چون آنها صاحب ارزشهاي بنيادي مشترکي هستند.«

وکسر مي گويد: »آمريکاييها با ملت اسرائيل يکپارچه و استوار مي شوند. اسرائيل کشوري دموکرات با مردمي محبوب و مستقل است. آنها شايسته اين هستند که صاحب کشوري آزاد، مستقل و امن باشند.«