آيندة نزديک (آينده پيشگويي شده)



اشاره:

بسياري از ما همواره به اين موضوع ميانديشيم که آيندة ما و سيارة ما چه خواهد بود؛ آيا ما در آستانة جهاني جديد همراه با صلح و آسايش و وفور نعمت قرار داريم، يا اينکه متزلزل و لنگلنگان بر کنارة جنگ و هرج و مرج و بلا ايستادهايم، و يا هر دو؟

در اين مقاله تلاش شده که با بررسي حوادث و رويدادهايي که يا اکنون در حال وقوعاند يا ـ براساس پيشگوييها ـ در آينده واقع خواهند شد، پاسخي براي اين پرسشها ارائه شود.

در اين نوشتار، ابتدا حوادث و رويدادهاي مهمي که در حال حاضر در جهان جريان دارند بررسي و در ادامه با بهرهگيري از پيشگوييهايي که در اخبار انبيا و اولياي الهي آمده به تحليل اين حوادث و رويدادها پرداخته شده است.

پيشگوييهايي که با صدها و هزاران سال قدمت، وضعيت جهان امروز ما را به صورت دقيق مجسم کرده و حوادثي را که امروز در جهان در حال وقوع است يا در آينده به وقوع خواهند پيوست به تصوير کشيدهاند.

آگاهي از اين اخبار، چشمانداز جديدي از تغييرات ريشهاي و بنيادين جهان و تحولات عظيم آينده را در اختيار خواننده قرار ميدهد. شايد با بيان اين اخبار بيش از پيش امکان تحليل و تشريح همه آنچه که بشر در اين عصر در آن بهسر ميبرد فراهم شود. انشاءالله

پرسش از آينده

در سراسر اعصار، شماري از پيامبران، غيبگويان و مدرسان بزرگ مذهبي ديد باطني خاصي از حوادث آينده دريافت و سعي کردند در قالب سخناني عميق بشر را از وقوع آنها آگاه سازند؛ به عنوان نمونه رسول خدا(ص) در مراسم حجةالوداع، در حين انجام مناسک حج، در حالي که حلقة در کعبه را گرفته بودند رو به اصحاب خويش کرده و آنها را از نشانههاي پيش از ظهور خبردار نمودند. اين سخنان براي اصحاب بسيار شگفتآور بود. اما براي ما بسيار شگفتآورتر.پيامبر(ص) فرمود:

آيا ميخواهيد شما را از اخبار، نشانهها و حوادث پيش از قيامت (ظهور) خبردار کنم؟

سلمان ـ که از همه به ايشان نزديکتر ايستاده بود ـ گفت: بلي يا رسولالله!

آنگاه ايشان فرمودند: از جمله آن خبرها ضايع و تباه کردن نمازها، تبعيت شما از شهوتها، متمايل شدن به هواهاي نفساني؛ تکريم و بزرگداشت ثروتمندان و مالپرستان و فروختن دين به قيمت دنياست. در اين زمان است که قلب مؤمن در درونش همانند نمک در آب حل ميشود؛ چرا که منکرات، کژيها و کاستيها را ميبيند و قدرت تغيير آنها را ندارد. و به دنبال آن حاکمان و اميران ستمگر و وزيران فاسق و کارگزاران و کارشناسان ستمکار پيدا ميشوند و مردم به خيانتکاران اعتماد ميکنند. در آن زمان است که منکرات و انحرافات، معروف و خوب، و اعمال پسنديده، منکر و ناپسند شمرده ميشود. دروغگو را تأييد و راستگو را طرد ميکنند. در آن زمان است که به دنبال اين حوادث، اقوامي پيدا ميشوند که اگر حرفي بزنند کشته ميشوند. اگر ساکت بمانند، غارتشان ميکنند تا اينکه از اموالشان بهرهمند شوند و به حريمهايشان تجاوز کنند و حرمتشان را شکسته، خونشان را بريزند. در آن زمان مردان تنها به مردان و زنان تنها به زنان مشغول ميشوند. قلبهايشان نسبت به هم متنفر و در زبانهايشان، اختلاف نمايان است. 1

دو هزار سال پيش نيز در دامنة کوهي بيرون از شهر بيتالمقدس پرسشي دربارة آينده مطرح شده بود. اما اينبار از زبان گروه کوچکي از حقيقتجويان که گرد معلم خود جمع شده بودند؛ نجاري که بعدها به به عنوان مسيح ناصري(ع) شناخته شد:

چون به کوه زيتون نشسته بود، مريدان در خلوت نزد وي آمده گفتند به ما بگو اين امور کي واقع ميشود و نشان آمدن تو و پايان جهان 2 چيست؟

مسيح(ع) در پاسخ فرمود:

و جنگها و اخبار جنگها را خواهيد شنيد، زنهار مضطرب نشويد؛ زيرا قومي با قومي و مملکتي با مملکتي مقاومت خواهد نمود و قحطيها و وباها و زلزلهها در جايها پديد آيد. اما همه اينها آغاز دردهاي زه است. 3

آري، انسانهاي والامقام و چهرههاي بزرگ مذاهب با استفاده از ديد باطني خويش، حوادث پيش روي بشر را در سخنانشان تشريح کردهاند. پيشگوييهايي که ما را به تفکر و مقايسه واميدارد. مقايسه حوادث ذکرشده با وقايع جاري پيرامون ما که هر لحظه اميد به بازگشت منجي را در دل افزونتر کرده و تحمل حوادث و مصايب را آسانتر ميسازد.

برخي از رويدادها و حوادثي که در کلمات انبيا و اوليا پيشبيني شده و امروز ما با همة وجود آنها را احساس ميکنيم به شرح زير است:

1. افزايش جنگها و نزاعها

جهان هيچگاه از تازيانه جنگ در امان نبوده است. در تمام ادوار تاريخ، جنگها با علل مختلف چون کشورگشايي و دسترسي به منابع يا دلايل قومي، قبيلهاي، مذهبي و... صورت گرفتهاند. اما در ساليان اخير بشر شاهد افزايش بيش از پيش اين جنگافروزيها بوده است. و اين همان حقيقتي است که در اخبار انبيا و اولياي الهي و قديسين بارها بدان اشاره شده بود.

جنگها و نزاعهايي را که در پيشگوييها به آنها اشاره شده ميتوان به دو دسته تقسيم کرد:

1ـ1. جنگهاي فراگير

ما در هيچ دورهاي از تاريخ مانند قرن بيستم شاهد افزايش جنگ نبودهايم. چنانکه سازمان صليب سرخ جهاني تخمين زده بيش از صد ميليون نفر در طول اين قرن کشته شدهاند. از آغاز قرن بيست و يکم نيز اين جنگها به صورت افزونتري ادامه يافتهاند.

تا قبل از سال 1914م. جنگها عالمگير نبودند، اما در جنگهاي اول و دوم جهاني، بشر درگير نبردهاي سراسري شد. چنانکه در طول جنگ جهاني دوم، تنها 12 کشور کوچک در حاشيه و به دور از درگيري ماندند. در اين نبرد عالمگير 93 ميليون انسان در نيروهاي هر دو طرف خدمت کردند که از اين تعداد 25 ميليون نفر کشته شدند. تلفات غير نظاميان در اين زمان بيسابقه بود. تنها در شوروي بيش از 20 ميليون غير نظامي جان خود را از دست دادند. واشنگتن پست در اين باره مينويسد:

جنگهاي قرن بيستم ما نبردهاي کلي و همگاني عليه نظاميان و غير نظاميان بود... جنگ افروزيهاي بربري قرون گذشته در قياس با حال چون نزاعهاي خياباني نمود مييابند. 4

بعد از جنگ جهاني دوم ـ که فرض ميشد «نبردي براي پايان بخشيدن به تمام نبردها» باشد ـ بيش از 150 جنگ عمده ديگر به علاوه صدها کشمکش کوچک، شورشهاي مسلحانه و انقلاب روي داد. تلفات کشمکشهاي بعد از جنگ جهاني دوم بيش از 000/142/23 نفر تخمين زده شده است. 5

هيأت بلند پايه سازمان ملل در امور مهاجران در گزارشي اعلام کرد:

بيرحمي و ستم پنجاه ميليون انسان را در سراسر جهان زير فشار قرار داد تا خانههاي خود را ترک کنند.

همچنين در اين گزارش آمده است:

پايان جنگ سرد حسي قوي از خوشبيني دربارة وضعيت جهاني مهاجران ايجاد کرد. با پايان رقابت ابرقدرتها اينگونه فکر ميشد که بسياري از ستيزهها رفع شود... اما دقيقاً جهت عکس اينها روي داد. 6

امير مؤمنان علي(ع) از کشتارهاي بيامان و جنگهاي خونين پيش از ظهور چنين خبر ميدهند:

در پيشقدم حضرت قائم(ع)، مرگ سرخ و مرگ سفيد است. اما مرگ سرخ، کشت و کشتار است. 7

امام صادق(ع) نيز در بيان وضعيت رقتبار و سرشار از جنگي که بشر را در آستانة نابودي قرار ميدهد ميفرمايد:

در آن زمان سالها دگرگون ميشود، اول صبح حکومتي به قدرت ميرسد و تا آخر روز کشت و کشتار ميشود و سقوط ميکند. 8

زمامداري چند ساله از بين ميرود و زمامداري چند ماهه و چند روزه معمول ميگردد. 9

و ميبيني که در تمام جهان آباديها تبديل به ويراني ميشود. 10

گويا اين اخبار دربارة همين سالها و همين ايام که من و شما در آن به سر ميبريم از زبان آن بزرگان نقل شده است.

2ـ1. نزاعهاي قومي و نژادي

در پاي کوي زيتون، آن نبي آسماني (حضرت عيسي(ع)) به ياران خود فرموده بود:

جنگها و اخبار جنگها را خواهيد شنيد...؛ زيرا قومي با قومي و مملکتي با مملکتي درگير خواهد شد... . 11

اين مورد نيز به صورتي غمانگيز در زمان حال به وقوع پيوسته است و از همين روست که، «آرتور اسچله سينگر» 12 ، دريافت کننده تاريخي جايزه پوليتزر، هشدار ميدهد:

اگر قرن بيستم قرن جنگ و ستيزه ميان ايدئولوژيها و افکار باشد، قرن بيست و يکم، قرن جنگ ميان نژادها خواهد بود. 13

آسوشيتدپرس در گزارشهاي خود با اشاره به کشتارهاي صورت گرفته توسط اقوام و نژادها عليه مردم خودشان ـ که پا را از کشمکشهاي خارج از مرزها نيز فراتر نهادهاند ـ و با اشاره به انقلاب فرهنگي چين، صحنههاي قتل عام در کامبوج، تطهير نژادي در بوسني، رواندا و... مينويسد:

در تمام قارهها به استثناي آمريکاي شمالي و استراليا، دولتها ميليونها و هزاران انسان تحت حاکميت خود را کشتند. گاهي حتي با به جان هم انداختن همسايه عليه همسايه. در اين قرن به ظاهر متمدن، شدت کشتار به 170 ميليون نفر رسيد... در همين قرن بود که اصطلاح «کشتار جمعي» و «قتل عام» ابداع شد. 14

گويا در همة قرون گذشته انبيا و پيشگويان الهي با چشم باطني رخدادهاي خانمانسوز عصر ما را مشاهده ميکردند؛ چنانکه امام صادق(ع) در روايتي ميفرمايند:

همسايه به همسايهاش آزار و اذيت ميکند و کسي جلوگير او نيست. 15

پيامبر اسلام(ص) نيز با اشاره به همين موضوع فرمودند:

کفار شما را نميکشند، بلکه همسايه، همسايه را برادر برادرش را و پسر عمو، پسر عمويش را ميکشد. 16

آري اين چشمانداز غمانگيز از سالهاي پيشين توصيف شده است. با اينهمه انسانها اين چراغ را در دل خود روشن نگه داشتهاند که روزي خواهد رسيد که خداوند با فرستادن منجي موعود در اين دنياي خشن مداخله کرده و جنگ را براي هميشه پايان بخشد. چنانچه در اخبار بسياري از بزرگان دين مژدة آن داده شده بود:

آري مهدي از ماست، خداوند به وسيلة او دين را به اتمام ميرساند، چنانکه به وسيلة ما آغاز نمود. به دست ما از فتنهها رهايي مييابند، چنانکه به دست ما از شرک رهايي يافتند. خداوند پس از کينههاي فتنهگري، به دست ما در ميان آنها الفت و صميميت ايجاد ميکند، چنانکه بعد از کينهتوزيهاي شرک به دست ما در ميانشان صفا و صميميت ايجاد نمود. بعد از عداوت روزگار فتنه، به وسيلة ما برادري خود را بازيابند، چنانکه بعد از عداوت شرک، به دست ما برادر ايماني گشتند. 17

همين مضمون از امام باقر(ع) نيز روايت شده است. آن حضرت در دربار هشام بن عبدالملک در پاسخ گروهي از درباريان ـ که همصدا با خليفه به نکوهش او پرداخته بودند ـ فرمود:

هان اي مردم! کجا ميرويد؟ کجا برده ميشويد؟ خداوند اول شما را به دست ما هدايت نمود و آخر شما را به دست ما به انجام ميرساند، اگر شما دولت زودگذر داريد، دولت پايدار از آن ماست. پس از دولت ما ديگر دولتي نيست؛ زيرا ما اهل عاقبت هستيم. 18

2. گسترش قحطي و خشکسالي

به راستي آيا ما در دورة افزايش قحطي و گرسنگي به سر ميبريم؟ «لستربرون»، مدير مجمع انديشمندان واشنگتن ميگويد:

در دورهاي از پيشرفتهترين تکنولوژيها، اکتشافات فضايي، شبکههاي اينترنتي و جراحي پيوند اعضا؛ انسانيت ناگاه درگير مشکلات کهن شد: اينکه چگونه محصول غذايي خود را فراهم کند. 19

«سازمان ناظر بينالملل» مانند بسياري کارشناسان، گرم شدن آب و هواي کره زمين را در گرسنگي جهان مقصر ميشناسد. گزارش علائم حياتي 1996م. اين سازمان خاطرنشان ميکند پرداختهاي صنعت بيمه به خاطر نابودي محصولات در اثر آب و هوا در طول نيمه اول سال 1990 به 48 ميليارد دلار رسيد، در حالي که اين رقم براي کل طول سال 1980، 16 ميليارد دلار بود. 20

«سرجان هاوتون»، متخصص آب و هوا و رئيس «انجمن رويال انگليس» با هشدار در مورد آلودگيهاي محيطي خاطرنشان ميکند، ما هنوز بايد شاهد ادامه ويرانيهاي ناشي از گرم شدن هواي کره زمين باشيم:

جنگلها از بين خواهند رفت، بيماريهايي چون مالاريا گسترش خواهند يافت و مهاجران گرسنه در مرزها سرگردان خواهند شد. 21

از زماني که اين مقاله را در دست گرفتهايد، اگر با سرعت متوسط مطالعه کرده باشيد، حداقل 200 انسان به علت گرسنگي جان خود را از دست دادهاند. برآوردها نشان ميدهد اگر اوضاع جهان به سرعت بهبود نيابد سالانه بيش از چهار ميليارد نفر جان خود را از دست خواهند داد. در حاليکه به اندازة کل تاريخ بشر طول کشيده تا جمعيت جهان به يک ميليارد نفر تا سال 1830م. برسد، طي صد سال اين جمعيت دو برابر شد (1930م.) و سي سال بعد به سه ميليارد نفر (1960م.)، شانزده سال بعد به چهار ميليارد نفر (1976م.) و يازده سال بعد به پنج ميليارد نفر (1987م.) رسيد. انتظار ميرود تا سال 2030 جمعيت جهان به 5/8 ميليارد نفر برسد. با افزايش جمعيت احتمال دسترسي به زمين قابل کشت کاهش مييابد. جالب توجه است که درباره اين وضعيت رقتبار نيز قرنها پيش از اين سخن به ميان آمده بود؛ پيامبر اکرم(ص) در اين زمينه ميفرمايد:

(اي مردم!) آن روز سختي، قحطي و خشکسالي زمانه را فرا گيرد. شهرها در تنگنا ميافتند و اميدها قطع ميشود. 22

امام صادق(ع) نيز با اشاره به خشکسالي پيش روي انسانها فرمودند:

مردم مصر را دشمن خارجي از آب و خاک خودشان بيرون نميکند، بلکه همين نيل آنها را از ديار خود بيرون ميکند، آب آن کاملاً ميخشکد و حتي يک قطره هم نميماند و بستر آن به صورت تلي از شن درميآيد. 23

البته بايد توجه داشت که قحطي و کمبود مواد غذايي تنها ريشه در خشکساليها و بلاياي طبيعي ندارد، بلکه بيکفايتي دولتها و فساد حاکم بر آنها، جنگها، تحريمهاي اقتصادي و از همه مهمتر بيعاطفگي انسان امروز نيز بر اين قحطي و کمبود دامن ميزند.

در حالي که کودکان بيگناه گرسنگي ميکشند، کشورهاي ثروتمند ميليونها تن مواد غذايي را براي بالا نگه داشتن قيمتها نابود ميکنند و يا دست به احتکار ميزنند.

«آسوشيتدپرس» به نقل از «سازمان نان جهان» چنين گزارش ميدهد:

گرسنگي جهان ريشه در فرو ريختن ارزشهاي انساني دارد.

براساس گزارشهاي سازماني که از لوايح و برنامههاي ضد فقر سخن ميگويد، خشونت، قدرت سياسي کم، فقر، تبعيض نژادي و فشارهاي محيطي از مهمترين عوامل سوءتغذيه به شمار ميروند. 24

اينجاست که گفتار پيامبر اکرم(ص) بهروشني درک ميشود؛ زماني که فرمودند:

هنگامي که بعد از من فحشا و منکر رواج پيدا کند، مرگهاي ناگهاني فراوان شود و کمفروشي رايج گردد، خداوند آنها را با قحطي و گرسنگي گرفتار سازد. هنگامي که زکات داده نشود، زمين برکتهاي خود را از معدن و ميوه و زراعت منع ميکند. 25

حضرت امير(ع) نيز از احتکار غذا بهوسيلة اميران و پادشاهان خبر دادهاند. 26

امام صادق(ع) در ضمن تفسير آية 21 سورة سجده ـ که در آن آمده است: «و عذاب دنيا را پيش از آن عذاب بزرگتر به ايشان بچشانيم، باشد که بازگردند» ـ ميفرمايد:

کيفر کوچک، قحطي، خشکسالي وگراني قيمتها در آستانة ظهور قائم(ع) به شمشير است و کيفر بزرگ شمشير برّان حضرت مهدي(ع) در آخرالزمان. 27

نقش جنگها را در وقوع قحطي نبايد ناديده گرفت؛ چرا که قحطي و جنگ همزاد و همراه هميشگياند. معمولاً، جنگ مساوي است با قحطي و گرسنگي بيشتر. «آيزنهاور»، رئيسجمهور پيشين ايالات متحده، در سخنان خود به فجايع ناشي از جنگ اعتراف کرده، مينويسد:

هر تفنگي که ساخته ميشود، هر کشتي نظامي که به آب انداخته ميشود، هر موشکي که آتش زده ميشود، حکايت از دزدي از کساني دارد که گرسنهاند، کساني که از سرما بر خود ميلرزند و لباس ندارند. جهان در جنگ تنها پول خرج نميکند؛ جنگ نيروي کارگران، نبوغ و استعداد دانشمندان، اميد کودکان و... را نيز هزينه ميکند. در زير ابر تهديد کنندة جنگ، اين انسانيت است که به صليب آهنين کشيده ميشود... آيا راه ديگري براي زندگي بشر وجود ندارد. 28

در اينجا به بعضي از حقايق معاصر اشاره ميکنيم تا موضوع را روشنتر سازيم:

تنها جنگ خليجفارس در سال 1991 نيم ميليارد دلار در روز يا حدود 350 هزار دلار در دقيقه براي همپيمانان هزينه دربر داشت. يک هواپيماي جنگي 25 ميليون دلار؛ يک موشک کروز توماهاک 3/1 ميليون و يک موشک هوا به هوا 800 هزار دلار هزينه دربر دارد.

اگر بخواهيم هزينهها را گوياتر مطرح کنيم، بايد بگوييم هزينة يک موشک راداري «اسپارو» برابر با هزينة غذاي روزانه يک مدرسه پر از دانشآموز گرسنه به مدت پنج سال است. اين ارقام در برابر ميليونها رقمي که سالانه به سمت تسليحات و جنگ افزارها سرازير ميشود بسيار ناچيز است.

«مؤسسه پژوهشي بينالمللي صلح استکهلم» گزارش ميدهد: هزينة نظامي جهان سالانه ميانگيني بين 900 ميليارد تا يک تريليون دلار است اين بدين معناست که رقم نجومي يک تريليون دلار يا دو ميليون دلار در دقيقه صرف نظاميگري کشورها ميشود!

هزينة تأمين آب سالم براي مردم فقير کشورهاي در حال توسعه به مدت ده سال تنها ده روز از خرجهاي نظامي را دربرميگيرد.

18 روز هزينة نظامي، ميتواند سوء تغذيه کل جهان را ريشهکن کند. متخصصان معتقدند دويست ميليون دلار يا حدود سه ساعت هزينة نظامي ميتواند بيماريهايي چون ديفتري، تشنج، سرخک و فلج اطفال را ـ که روي هم سالانه 4 ميليون کودک را به کام مرگ ميکشد ـ نابود کند. 29

3. شيوع بيماريهاي واگيردار

کمتر از بيست سال پيش حرفة پزشکي ادعا ميکرد بر صفي از باکتريها و ويروسهاي کشنده غالب آمده است. در سال 1979م. جراح آمريکايي، «ژنرال ويليام استوارت» اعلام کرد:

زمان آن فرا رسيده که «کتاب بيماريهاي مسري» بسته شود. 30

در سال 1983 در کتابي پزشکي بيان شد:

بيماريهاي واگيردار راحتتر از بيماريهاي ديگر شناخته و درمان ميشوند. 31

اما بيماريهاي واگيردار در طول سال 1990 به جاي محو شدن، افزايش يافتند. دکتر «شروين نولاند»، در کتاب پر فروش خود با نام ما چگونه ميميريم؟ به خاطر اعلام اين مطلب که پيروزي علم پزشکي بر بيماريهاي مسري خيالي باطل شده است، اظهار تأسف مينمايد. 32

آسوشيتدپرس گزارش ميدهد که:

اکنون پزشکان هشدار ميدهند تجديد حيات و فعاليت اخير باکتريهاي مقاوم در برابر داروها ميتواند بسيار کشندهتر از ايدز باشد. متخصصان معترفند، ظهور باکتريهايي که توسط زرادخانه آنتي بيوتيکها کشته نميشوند، ميتواند تهديدي عليه سلامت عمومي باشد که بدتر از ايدز عمل خواهد نمود.

امراضي که قبلاً فرض ميشد بر آنها غلبه کردهايم؛ يعني سل، ذاتالريه، مننژيت، غير قابل کنترل شدهاند. باکتري معمولي که عامل گوش درد ساده نوزاد يا ذاتالريه ميشود، قادر است به «ابر ميکروبي» تبديل شود که در مقابل داروها مقاوم است.

دکتر «الکساندر توماس» از دانشگاه «راکفلر» نيويورک در نشست اتحاد آمريکا براي پيشرفت علم هشدار داد:

پزشکان چيزي کمتر از فاجعة پزشکي انتظار ندارند. 33

در اين زمينه حديث پر معناي حضرت علي(ع) قابل توجه است:

در پيشقدم قائم(ع)، مرگ سرخ و مرگ سفيد است، و ملخهايي سرخ فام به رنگ خون در فصل ملخ و در بيرون از فصل آن، اما مرگ سرخ، کشت و کشتار است و مرگ سفيد، طاعون است. 34

امام باقر(ع) نيز در حديث خويش ميفرمايند:

قائم(ع) قيام نميکند مگر پس از وحشت شديد، زلزلهها، فتنهها و بلاهاي فراگيري که بر مردم چيره شود و طاعوني که پيش از آنها شايع شود. 35

اما علت ظهور مجدد بيماريهايي که قبلاً فرض ميشد رو به کاهش يا نابودي نهادهاند چيست؟ متخصصان معتقدند استفاده نادرست و گسترده از داروهايي که براي نابودي بيماريها ساخته شده بودند عامل اين پيامد است. اما پيش از آنکه بشر مجال پرسوجو از علت بازگشت بيماريها را پيدا کند در محاصرة بيماريها قرار گرفته است.

پزشکان هشدار ميدهد نه تنها امراض ميکروبي در حال گسترشاند بلکه ويروسهاي مرگآفريني چون «ايدز» و «ابولا» بيش از گذشته قرباني ميگيرند. آنها ميگويند ايدز و ابولا ميتوانند تنها هشدار اخطارآميزي از ويروسهاي کشنده ديگر باشند که ممکن است در نتيجه جهش ژنتيکي و يا تغييرات اجتماعي که عامل مساعد کننده بيماريها هستند، به صورت ناگهاني در جميعت انسانها بروز کنند.

دکتر «مورس»، متخصص ابولا گفت:

احتمالاً ما فقط نوک کوه يخي شمار ويروسهايي را که ميتوانند در انسان زندگي کنند ميبينيم.

ريچارد کورتني از دانشگاه پنسيلوانيا ميگويد:

الگوي اخير اين است که ظهور بيماريهاي ويروسي شايعتر شده، نه نادرتر. 36

اکنون ايدز آنچنان در سطح جهان بيداد ميکند، که دانشمندان حيرت زده شدهاند. «سازمان بهداشت جهاني» ميگويد:

روزانه بيش از شش هزار نفر به ايدز مبتلا ميشوند و روند اين بيماري بدتر نيز ميشود. انتقال جنسي اين بيماري عامل آلودگي 75 درصد مبتلايان است.

«کريستوفر پاول» سخنگوي اين سازمان، پيشبيني کرده بود شمار مبتلايان به ايدز تا سال 2000 به 40 ميليون نفر ميرسد.

افزون بر بيماريهاي ذکر شده در بالا، سرطان نيز به عنوان يک بيماري غير ويروسي فراگير مطرح است. دانشمندان معتقدند هشتاد درصد سرطانها ناشي از عوامل محيطي؛ نظير کشيدن تنباکو و خوردن مواد مضر در غذاهاي امروزي هستند. ما از وجود اين بيماري در اجداد خود نشنيدهايم، در صورتي که اکنون بيش از صد نوع سرطان، سالانه شش ميليون انسان را به کام مرگ ميکشد.

آري، افزايش تهديد کننده بيماريها ـ که اثرات آنها را شاهد هستيم ـ و صدها واقعه ديگر ـ که بدانها اشاره شد ـ پرده از واقعيتي انکارناپذير و پيشگوييشده برميدارد.

پي نوشتها:

1 . مجتبيالسادة شش ماه پاياني، ترجمه محمود مطهرينيا، صص25.

2 . آنچه پيروان از عيسي(ع) پرسيدند، معمولاً با عناوين «بازگشت دوباره»،

«آخرالزمان» و «پايان جهان» ياد ميشود. اصطلاح «پايان جهان» نه به معناي

پايان حيات جهان بلکه به عنوان پايان بيعدالتي و حاکميت غير انساني بر

انسان ذکر شده است.

3 . انجيل متّي 8-6: 24.

4 . Washington Post: The Fatality of War 22 Aprit 1996.

5 . AP (Associated Press) 10 Nov 1993.

6 . AP: ûWar Force 50 Million From Homes, 15Nov 1995.

7 . کامل سليمان، روزگار رهايي، ج2، ترجمه علياکبر مهديپور، ح1237.

8 . همان، ح1250.

9 . همان، ح1251.

10. همان، ح1259.

11. کلمة يوناني اتنوس (ethnos) بهکار رفته در اين پيشگويي به معني نژاد و

قوم است و بيانگر اين موضوع است که آن حضرت مستقيماً به جنگهاي قومي و

نژادي اشاره داشتهاند.

12. Arthur Schlesinger.

13. ûIs a World Whithout War Possible? Awake 22 Apr 1996.

14. AP: Levinson Arlene û20th Centory Awash in Blood 16 Sep1995.

15. کامل سليمان، روزگار رهايي، ج2، ترجمه علياکبر مهديپور، ح1042.

16. همان، ح1384.

17. همان، ح764.

18. همان، ح766.

19. Reuter: Evans, Eddie ûWorld Forces AncientChallenge of Growing Food 18 may

1996.

20. AP: Briscoe, David, ûThe Planet's Pulse 18 May 1996.

21. Reuter: ûGlobal Warming Means Third World bardship 15 Feb 1996.

22. کامل سليمان، روزگار رهايي، ج2، ترجمه علياکبر مهديپور، ح1376.

23. همان، ح1248.

24. AP, B Oct 1994.

25. کامل سليمان، روزگار رهايي، ج2، ترجمه علياکبر مهديپور، ح990.

26. همان، ح1029.

27. همان، ح1243.

28. Eisen hower, Dwight D. ûA chance for peace16 Apr 1953. Speech to the

American Soceity of News paper Editors.

29. ûOur Common Future 1987 UN report issued by the world Commission

Environment and Development.

30. Hamilton, Andera. ûBecomes ever More Resistant.

31. U.S News & World Report. 29 Jan 1996.

32. ûThe End of Antibiotics, Newsweek, 28 Mar 1994.

33. AP, 26 Mar 1995.

34. روزگار رهايي، ج2، ح1237.

35. همان، ح1430.

36. AP, Washington, 23 May 1995.