اولين برنامه عملي پس از ظهور و قيام


حضرت ابوجعفر، باقرالعلوم عليه السلام درباره اوّلين مرحله ظهور حضرت حجّت امام زمان (روحي له الفداء و عجّل اللّه تعالي فرجه الشّريف) چنين مطرح فرموده است:

مثل اين که در حال مشاهده ظهور قائم آل محمّد (عجّ) هستم که از مکّه به همراه پنج هزار ملائکه به سوي کوفه حرکت مي کند، و جبرئيل سمت راست و ميکائيل سمت چپ و مؤمنين در جلو حضرت حرکت مي کنند و در حال فرستادن نماينده و لشکر به سوي شهرها مي باشد.

هنگامي که وارد شهر کوفه گردد، سه پرچم برافراشته شده و به يکديگر ملحق شوند.

سپس حضرت داخل مسجد کوفه مي شود و بالاي منبر مي رود و مشغول صحبت و سخنراني خواهد شد؛ ولي در أثر تراکم جمعيّت و گريه افراد، کسي متوجّه محتواي فرمايشات آن حضرت نمي شود.

تا آن که جمعه دوّم فرا مي رسد و مردم درخواست مي کنند تا حضرت نمازجمعه را اقامه نمايد.

به همين جهت، حضرت دستور مي فرمايد تا بيرون مسجد شهر کوفه - بين نجف و کوفه - محلّي را جهت إقامه نمازجمعه تهيّه کنند و در همان مکان، نمازجمعه را اقامه مي نمايد.

بعد از آن دستور مي دهد تا آن که نهر و کانالي از (شطّ فرات) کربلاء تا نجف اشرف حفر نمايند و در همان زمان بدون فاصله، چندين پُل بر سر هر گذرگاهي نصب خواهد شد؛ و در کنار هر پُلي يک آسياب ساخته شود.

امام محمّد باقر عليه السلام در پايان افزود: مثل اين که مي بينم پيرزني را که مقداري گندم بر سر نهاده و جهت آرد کردن به سمت يکي از آن آسياب ها مي آورد و آسيابان، گندم هاي او را بدون مُزد و بدون اُجرت آرد نموده و تحويلش مي دهند. [1] .

امام صادق عليه السلام پيرامون مسجدي که بيرون شهر کوفه به دستور حضرت حجّت (عجّ) ساخته مي شود فرمود: داراي يک هزار درب ورودي و خروجي خواهد بود؛ و خانه هاي شهر کوفه را به نهر فرات در کربلاء متّصل مي گرداند. [2] .


پاورقي

[1] غيبة طوسي: ص 468، ح 485، إعلام الوري: ج 2، ص 287، خرايج: ج 3، ص 1176، روضة الواعظين: ص 263، تلخيص از سه حديث مي باشد.

[2] غيبة طوسي: ص 467، ضمن ح 484، إعلام الوري: ج 2، ص ‍ 287.