حرکت حضرت مهدي از مکه به کوفه


از روايات استفاده مي شود که حضرت مهدي (عليه السلام) پس از ظهور، از مکّه حرکت مي کند تا به کوفه مي آيد و در قسمت بلنديهاي کوفه استقرار مي يابد و از آنجا لشکرهاي خود را به شهرها و اطراف گسيل مي دارد، به عنوان نمونه:

1 - «ابوبکر حضرمي» مي گويد: امام باقر (عليه السلام) فرمود:«گويا قائم (عليه السلام) را مي نگرم که از مکّه با پنج هزار فرشته به سوي نجف کوفه، حرکت کرده در حالي که جبرئيل در سمت راست او و ميکائيل در سمت چپ او و مؤ منان پيش رويش هستند و آن حضرت لشکرهاي خود را به سوي شهرها و اطراف مي فرستد».

2 - «عمرو بن شمر» از امام باقر (عليه السلام) نقل مي کند که نزد امام باقر (عليه السلام) از حضرت مهدي (عليه السلام) سخن به ميان آمد، فرمود:«آن حضرت وارد کوفه مي گردد و در آنجا سه پرچم (و سه گروه) وجود دارد که هرکدام پرچم خود را به اهتزاز درآورده، همه آنان گروه واحد شده و در خطّ آن حضرت قرار مي گيرند، او در مسجد کوفه، بالاي منبر مي رود و سخنراني مي کند، آنچنان از مردم گريه بلند مي شود که بر اثر صداي گريه، کلام امام را نمي فهمند، وقتي که جمعه دوّم مي شود، مردم از آن حضرت مي خواهند که نماز جمعه را اقامه کند و با او نماز جمعه را بخوانند، حضرت دستور مي دهد که در سرزمين نجف، نقشه اي به نام مسجد مشخّص کنند. آنگاه در آنجا با مردم، نماز جمعه را اقامه مي کند.

سپس دستور مي دهد، نهري از پشت کربلا تا نجف، احداث نمايند به طوري که آب در نجف فراوان گردد و بر دهانه آن نهر، پلها و آسيابها بسازند که گويي پيرزني را مي نگرم زنبيل گندم بر سر گرفته و به آن آسيابها مي برد تا به طور رايگان به آرد تبديل کند».

2 - «صالح بن ابي اسود» مي گويد: در محضر امام صادق (عليه السلام) سخن از مسجد سهله (نزديک کوفه) به ميان آمد، فرمود:«اِنَّهُ مَنْزِلُ صاحِبِنا اِذا قَدَّمَ بِاَهْلِهِ؛ آن مسجد، منزل صاحب ما (حضرت مهدي (عليه السلام)) است، آنگاه که با اهل خانه اش به آنجا آيد».

3 - «مفضّل بن عمر» مي گويد: از امام صادق (عليه السلام) شنيدم، فرمود:«هنگامي که قائم آل محمَد (صلّي اللّه عليه و آله و سلّم) قيام کند؛ در پشت کوفه، مسجدي بسازد که داراي هزار در است و وسعت شهر به قدري زياد مي شود که خانه هاي کوفه به نهرهاي کربلا، متصل مي گردد».