بازگشت

گروه: نشانه هاي ظهور
 
 
مرکز پاسخگو:مؤسسه پيوند با امام
موضوع اصلي:مهدويت
موضوع فرعي:مهدويت
سؤال:امام زمان در چه روزي ظهور مي كنند آيا جمعه مي باشد، چه نشاني دارد چند تا را نام ببريد؟


جواب:



روايات در مورد كيفيت آغاز نهضت ظهور و زمان آن اندكي با هم تفاوت دارد ولي آنچه كه از جمع روايات بدست مي آيد چنين است كه امام (ع) نخست در ميان سي صد و سيزده تن از ياران خود ظهور مي كند، آنگاه غروب روز نهم محرم يك يك ياران حضرت ولي عصر (عج) داخل مسجد الحرام شده و امام (ع) نهضت مقدس خود را بعد از نماز عشاء با ارسال پيام براي اهل مكه آغاز مي كند. سپس ياران آن بزرگوار در آن شب بر حرم و شهر مكه مسلط مي گردند و روز دهم محرم پيام خود را متوجه جهانيان مي نمايد.

در روايت آمده است كه زمان گردهمايي حضرت مهدي (عج) و ياران او كه از نقاط مختلف جهان هستند، در مكه در شب جمعه و مقارن با شب نهم محرم است. امام صادق در اين باره مي فرمايد:

خداوند سبحان آنان را در شب جمعه گرد هم مي آورد و صبح جمعه جملگي در مسجد الحرام با آن حضرت دست بيعت و وفاداري مي دهند و هيچيك از آنان سرپيچي نمي كند. (1)

امام باقر (ع) مي فرمايد: قائم روزشنبه كه روز عاشورا است روزي كه حسين (ع) در آن به شهادت رسيد ظهور مي كند (2)

پيامبر (ص) مي فرمايد: مهدي از خاندان ما اهل بيت است و خداوند قيام وي را در يك شب سامان مي بخشد (3)

ظهور امام مهدي (عج) در روز شنبه طبق روايت امام باقر (ص) مغايرتي با روايت قبل كه روز نهضت را در روز جمعه عنوان مي كند ندارد زيرا حركت اصلي امام روز جمعه است و در روز شنبه براي مردم جهان پيام نهضت خويش را ارسال مي كند.

از روايات همچنين استنباط مي گردد كه بارزترين حادثه كه اندكي قبل از ظهور بوقوع مي پيوندد، به شهادت رسيدن جواني با ايمان و پاك سرشت از خاندان علوي در مسجد الحرام است كه در روايات به نفس زكيه معروف است.

طبق روايت اونماينده امام است كه پانزده روز قبل از قيام حضرت ولي عصر (عج) از جانب امام به مكه مي رود تا قيام امام را براي مردم مكه ايراد كند. اما به هنگام ايراد پيام گروهي بر او هجوم مي برند و او را در جايگاه ميان ركن و مقام در مسجد الحرام به شهادت مي رسانند. چون پيام شهادت وي به امام (عج) مي رسد، امام با ياران خويش ازكوه طوي در سرزمين شامات حركت كرده تا وارد مسجد الحرام مي گردند، (4) و بدان گونه كه در روايات قبلي ذكر گرديده نهضت خويش را آغاز ميكند.









































منابع و مآخذ:

1ـ بشاره الاسلام، ص210، بنقل از عصر ظهور، ص309، علي كوراني

2ـ بحار، ج52، ص285

3ـ بحار، ج52، ص280، به نقل از عصر ظهور، ص310، علي كوراني

4ـ عصر ظهور، ص312، علي كوراني