بازگشت

گروه: تشرفات
 
 
مرکز پاسخگو:دفتر تبليغات اسلامي
موضوع اصلي:مهدويت
موضوع فرعي:مهدويت
سؤال:چگونه ميتوانيم با امام زمان(ع) ملاقات كنيم؟ آيا اين مسئله امكان دارد؟ و اگر شخص آن حضرت را ديده باشد و به ديگران گفته باشد كه من حضرت مهدي(عج) را ديدهام آيا گناه كرده و توبهاش پذيرفته است؟


جواب:

درباره مشاهده وارتباط با قطب عالم امكان حضرت مهدي(ع) دو ديدگاه و نظريه وجود دارد:

1 - در زمان غيبت كبري امكان ارتباط و مشاهده و ملاقات با آن حضرت وجود ندارد.

2 - براي برخي از اولياء اللَّه امكان دارد.

گروهي از بزرگان از علماي شيعه بي اين باورند كه در زمان غيبت، امكان ارتباط با امام زمان(ع) براي شيعيان وجود ندارد و بر اساس دستور آن حضرت كسي كه ادعاي مشاهده ملاقات كند بايد او را تكذيب كرد در آخرين نامه آن حضرت به آخرين نائب خاصش علي بن محمد سمري اين طور آمده است: بسم اللَّه الرحمن الرحيم: علي بن محمد سمري خداوند پاداش برادرانت را درباره تو بزرگ نمايد. تو تا 6 روز ديگر ميميري كارهاي خود را جمع و جور كن و به هيچ كس وصيت نكن كه پس از تو جانشينت باشد؛ زيررا غيبت تامه و كبري واقع شد و ديگر ظهوري نيست مگر پس از اذن خدا كه بعد از مدتي طولاني خواهد بود. آن وقت كه دلها پر قساوت و سخت شود و زمين از ستم پر گردد و به زودي بعضي از شيعيان من ادعاي مشاهده و ديدار با من خواهند كرد. هر كس اين چنين ادعايي بكند او را تكذيب كنيد و لا حول و لا قوه الا باللَّه العلي العظيم.

گر چه از اين نامه استفاده ميشود كه ملاقات با حضرت قابل دسترسي نيست، ولي امكان دارد افرادي به طور ناشناس آن حضرت را ببيند، چنان كه در بسياري از منقولات، شخصيت هايي مانند علامه بحر العلوم و ديگران آن حضرت را ديدهاند، ولي بايد گفت در بسياري از موارد منقوله بعد از ديدار كشف كردهاند يا حدس زدهاند كه آن آقا، امام زمان(ع) بوده است. آن چه مسلم است اين است كه كسي نبايد ادعاي مشاهده بكند و اگر كسي ادعا كرد بايد او را تكذيب كنيم، ولي اين منافاتي ندارد با اين كه برخي از اولياي الهي، غير مستقيم از وجود امام(ع) بهره برده باشند يا بهره ببرند يا اگر ديداري رخ دهد، چين ادعايي نداشته باشند.(1)

وظيفه ما در زمان غيبت اين است كه از گناهان دوري كنيم و تقوا را در همه حال مراعات كنيم، در تهذيب نفس و رسيدن به كمالات انساني كوشا باشيم، همواره براي تعجيل در فرج آن حضرت دعا كنيم، در كمك به مستضعفان و بيچارگان كوشا باشيم، سعي كنيم از ناحيه ما به كسي ظلم نشود، كسبها و درآمدهايمان حلال باشد، اگر پاك و با تقوا باشيم شايد آن حضرت به ديدار ما بيايد و ما را مورد توجه خود قرار دهد.

خداوند متعال توفيق ديدن وخدمت گذاري در ركاب آن حضرت را به همه ما عطا فرمايد.

پي نوشتها:

1 - با استفاده از مجله حوزه، شماره 70 - 71، ص 72 به بعد با تلخيص.